­ ALACAHAN CAMİ | Kültür Portalı

Alacahan Cami - Sivas

Kervansarayın batısında yer alan cami, kale duvarı girişinin solundadır. Yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte kervansarayla aynı yıllarda yaptırıldığı düşünülmektedir. Caminin içindeki yazıttan 1818 yılında Hasan Beyzade Mahmud Bey tarafından onarım yaptırıldığı anlaşılmaktadır. Kare planlı ana mekânın üzeri köşelerdeki tromplarla geçilen basık bir kubbeyle örtülmüştür. Yapının iç mekânındaki kireç sıvanın üzerinde silinmeye başlamış kalem işi çiçek ve yazı izleri görülmektedir. Siyah ve beyaz renkli taşlarla örülmüş zarif minarenin kaidesinde, doğuda yer alan yazıtta 1757 tarihi okunmaktadır.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Kangal İlçesi'ne bağlı Alacahan Beldesi'nde bulunan Alacahan Kervansarayı’nın arkasında, güney kenarından gidilen yol üzerinde sur duvarları girişinin hemen yanındadır.
Kangal/SİVAS
+90 (346)-223-59-08
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7478    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2021 Salı