­ NEBİH EFENDİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Nebih Efendi Türbesi - Şanlıurfa

Devrinin büyük alim ve evliyasından olan Nebih Efendi’nin Türbesi Bediüzzaman Mezarlığı’nın batı tarafındadır. Halk arasında Nebi Efendi olarak tanınır. Aynı türbede Nebi Efendi’nin ayakucunda Şeyh Abdurrahman Efendi ve Kürt Hac Ali Efendi’nin mezarları bulunmaktadır. Bu türbe halk tarafından sürekli ziyaret edilmektedir. Nebih Efendi, 1789’da (hicri 1203) vefat etmiştir. Nakşibendî tarikatına mensuptur. Nebih Efendi’nin tekkesi Bıçakçı Meydanı yakınındaki Nabi Sokak’tadır. Nebih Efendi’nin Türbesi'nin dışarısında ve kuzey tarafında ise oğlunun mezarı bulunmaktadır.

Kaynak: "Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa" Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları Şehir Kitaplığı Dizisi:26

Şanlıurfa Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kadıoğlu Mahallesi 63210 Eyyübiye/Şanlıurfa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11667    Eklenme Tarihi : 13 Nisan 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2020 Cuma