­ TİLLO KALESİ VE CAM SEYİR TERASI | Kültür Portalı

Tillo Kalesi Ve Cam Seyir Terası - Siirt

Siirt’te Tillo Kaymakamlığı ile Tillo Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucunda 11.7.2016 tarihinde TİLLO CAM SEYİR TERASI hizmete açılmıştır. Yapı olarak Safranbolu Kristal Teras ve Artvin Cam Teras ile benzerlikler göstermektedir.

Tillo Kalesi Cam Seyir Terası Özellikleri

Botan Vadisi’nin güzelliklerini ayaklar altına seren Cam Terasın vadiden yüksekliği 1.100 metre. Çelik konstrüksiyondan yapılan Terasın 7 metre uzunluğu ve 5 metre genişliği bulunmakta. Teras üzerinde bulunan korkulukların boyu ise 1.30 metre. Ziyaret esnasında Teras üzerine en fazla 30 kişinin çıkmasına izin verilmektedir.

Siirt Gezilecek Yerler

Kale
Doğa-Kültür Turizmi
Siirt şehir merkezinden minibüs servisi, özel veya ticari araçla gidilebilir.
Siirt Merkezden 13 kilometre uzaklıktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 25465    Eklenme Tarihi : 12 Temmuz 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2020 Perşembe