­ CULLAZ MESCİDİ | Kültür Portalı

Cullaz Mescidi - Niğde

Cullaz Mescidi H. Ömer Seyyid tarafından 1762 (H. 1176) tarihinde yaptırılan mescit, enine dikdörtgen planlı mescit içinde ve dışında yapılan tamiratlarla orjinalliğini tamamen yitirmiş olup, dış görünüş itibariyle de yeniden yapılmış görünümündedir. Kapısı üzerinde yer alan kitabeden H. 1176 (M.1762) yılında yapıldığı anlaşılmaktadır.

Moloz taş kullanılarak inşa edilen mescit içeride iki sütunun taşıdığı üç kemerle iki sahına ayrılmıştır. Kuzeybatı kısmında bulunan balkon ve kuzeyde bulunan giriş sonradan ilave edilmiş, esas girişte kapatılmıştır. Minaresi bulunmayan mescit in üzeri kiremit çatı ile örtülmüştür. İç kısmında sütun ve kemerlerden başka hiç bir özelliği yoktur.

Kaynak: Niğde Kültür Envanteri / 2009

Niğde Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Merkeze yürüme mesafesi
Songur Mah.Üçler 1. sok 51000 Merkez NİĞDE

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5136    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2016 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Eylül 2020 Perşembe