­ MEVLEVİHANE CAMİ | Kültür Portalı

Mevlevihane Cami - Şanlıurfa

Haşimiye Meydanı'nın doğusunda bulunan yapı, 18. yüzyılda Urfalı Mevleviler için, Mevlevihane olarak inşa edilmiştir. Tekkelerin kapatılmasından sonra yapı cami olarak ibadete açılmıştır. Yapı, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilmiştir. Cami kare planlı ve üzeri tek kubbe ile örtülüdür. Yapının batı cephesine bitişik olan çarşı, daha önce Kasaplar Çarşısı iken yapılan kamulaştırma çalışmalarından sonra hediyelik eşyaların satıldığı bir çarşıya dönüştürülmüştür.

Şanlıurfa Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kurtuluş Mahallesi, 63200 Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6808    Eklenme Tarihi : 31 Mart 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2022 Pazartesi