­ 19 MAYIS TURİZM MERKEZİ | Kültür Portalı

19 Mayıs Turizm Merkezi - Samsun

Nebiyan, Samsun’un benzersiz güzellikleri arasındadır. Fotoğraf makinesiyle her açıdan ayrı bir bölümü ölümsüzleştirmek isteyenleri, en çok heyecanlandıracak olan yerlerden biridir. 19 Mayıs İlçesi sırtlarında, ilçe merkezinden güney yönünde 20 kilometre uzaklıkta bulunan Nebiyan Dağı ve ormanları, her mevsim sunduğu doğası ve manzaralarıyla görülmeye değer bir coğrafyaya sahiptir. Üst kesimlerinde bulunan Nebiyan Yaylası tipik Karadeniz yayla özelliği taşır. Nebiyan Ormanları uçsuz bucaksız kayın ağaçlarının, yeşille gökyüzünün sonsuz mavisinin kesiştiği bir yerdir.

Dört mevsim yapılabilecek doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve arazi araçları için heyecan dolu geziler bizim ilk önereceğimiz etkinlikler arasındadır. Nebiyan ayrıca, dağ turizmi açısından da ideal bir yer konumundadır. Galeriç su basar ormanları, kuş cenneti özgürce doğayla baş başa olmak isteyenlerin ilk tercih edecekleri yerlerdendir. Yılkı atlarının ve su birikintilerinin içinde, çamur banyosu yapan mandaların yanı sıra, yüzlerce kuş çeşidi barındıran bir cennettir.

Buz gibi dağ sularının beslediği derelerinin hemen yanı başında kurulmuş alabalık tesisleri de bulunmaktadır. Dilerseniz orman içinde sizler için hazırlanmış kulübe ve kamelyalarda kendi pişirdiğiniz yiyeceklerinizi de ormanlarından salınan bol oksijenle birlikte vücudunuza sindirebilirsiniz. Kültür ve Turizm Bakanlığının teklifi üzerine, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 3 üncü maddesi ile 16/4/2004 tarihli ve 2004/7253 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezlerinin Belirlenmesine ve İlanına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 26/09/2011 tarihinde kararlaştırılarak, 23 Ekim 2011 tarihli ve 28093 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu’nun 2011/2295 sayılı kararıyla; Samsun 19 Mayıs İlçesi Nebiyan Bölgesi ‘Turizm Merkezi’ olarak ilan edilmiştir.

Kaynak: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Samsun Gezilecek Yerler

Samsun-Sinop Kara Yolu üzerinde, Samsun'a yaklaşık 30 kilometre yakınlıktadır.
Samsun-Sinop Kara Yolu üzeri Samsun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7887    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2021 Cuma