­ ADAPAZARI KENT ORMANI | Kültür Portalı

Adapazarı Kent Ormanı - Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınan Yenikent Orman Parkı, Arifiye İl Ormanı'ndan sonra Sakaryalılar'ın en çok tercih ettikleri dinlenme mekânlarından biridir. Temiz havası ve yeşil doğası ile Orman Park nezih ve güvenli ortamıyla yeni yerleşim bölgesi sakinlerinin uğrak yeridir. Adapazarı Kent Ormanı Karaman Mahallesi'nde 50 hektarlık alan üzerine kuruludur. Kalıcı nitelikte olan betonarme yapılara yer verilmeyen Adapazarı Kent Ormanı'nda tesis edilen yapılar ormana uygun ahşap ağırlıklıdır. Adapazarı Kent Ormanı'nda doğaya uyumlu seyir terasları, iki katlı gözlem kulesi, köprü, yürüyüş yolu ve patikalar, botanik bahçesi, yapay şelale, ufak bir gölet ve spor alanları bulunmaktadır.

Kent Ormanı içine acil durumlar ve mobil koruma ekipleri hariç motorlu araçların girmesine kesinlikle izin verilmemektedir. Giriş ücretsizdir. Ormanda ağaçlar altında serinleme imkânı bulan vatandaşlar, özel olarak dekore edilen iki katlı kuleden Adapazarı'nı izleyebilmektedir. Orman Park ayrıca Karaman Yenikent Hastanesi’ne yakınlığıyla da hasta ve yakınlarının dinlenebilecekleri alanların başında gelmektedir.

Sakarya Gezilecek Yerler

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 12 kilometredir.
Karaman - Adapazarı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10542    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Haziran 2021 Perşembe