­ KARATEPE KİLİMİ | Kültür Portalı

Karatepe Kilimi - Osmaniye

25. EL SANATLARI Kök boyalı Karatepe Kilimleri: Dünyaca ünlü kilimlerinin dokunduğu Karatepe – Kızyusuflu Köyü/ Kadirli - Kalkınma Kooperatifi, Osmaniye’ye 30 km uzaklıkta bulunan Karatepe Köyünde 1972 yılında kuruldu. Doğal boya atölyesi, dört boya fırını ve bir dokuma atölyesinin bulunduğu kooperatifte, yüz tezgahta kilim dokunmaktadır. 25 yataklı sosyal tesisi bulunan kooperatifte kilimler tamamen doğal yün ve doğal kök boyadan, Anadolu Türk Obalarının yüzyıllardır dokuduğu özgün motif ve renkler esas alınarak dokunmaktadır. Yurt içi ve Yurt dışında birçok şehirde sergilenen kilimler büyük ilgi görmektedir. Kooperatif teknolojinin baş döndürücü hızına rağmen, kilimleri doğal yün ve kök boyadan elde dokumakta kararlı. Kök boya ile boyanan yünlerden yapılan Karatepe kilimleri, dünyaca ünlü olup yurt dışına ihraç edilmektedir. Tel: o5056255728
Görüntülenme Sayısı : 9420    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mayıs 2017 Pazartesi