­ YEDİOCAK İLK ÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

YEDİOCAK İLK ÖĞRETİM OKULU - Osmaniye

Adı YEDİOCAK İLK ÖĞRETİM OKULU
Adres Yediocak Mah.
Vakfiye
Genel Tanım Orijinlinde tek katlı kırma çatılı, kesme taş malzemeden yapılmış okul binası günümüzde iki katlıdır. Üst kap betonarme kırma çatılı ve Marsilya kiremit kaplamadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Akyar Caddesi üzerinde bulunan yapı 1910 yılında tamamlanmıştır. Bina 1938, 1945,1960 yıllarında büyük onarımlar geçirmiş. 1973- 19743’ te ikinci kat inşa edilmiş,1990 lı yıllarda avlusuna yeni yapılar eklenmiştir. Zemin kat kesme taş malzeme üst kat betonarme ve orijinalinde bulunan bodrum kat onarım sırasında doldurularak iptal olmuştur. Okul olarak tasarlanmıştır. Dikdörtgen plan şemasında L avluludur. Cepheler sade basık kemerli söveli pencerelerden oluşmuştur. Ana giriş kapısı ve avluya açılan kapı kuzey-güney yönünde aynı aks üzerinde açılmıştır. Orijinalinde kırma çatı günümüzde üst örtüsü kırma çatı Marsilya kiremitle kaplıdır. Giriş holü doğu-batı yönünde ikiye ayrılmış doğu yönündeki aksta idari odalar batı yönündeki aksta sınıflar üst katta yine sınıflar bulunmaktadır. Avluya derslik binası, ana sınıfı, ve salon kullanımlı yapı olmak üzere üç yeni yapı eklenmiştir