­ HİTİT KABARTMALARI | Kültür Portalı

HİTİT KABARTMALARI - Osmaniye

Adı HİTİT KABARTMALARI
Adres Gökçedam Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Gökçedam (Hemite) Köyü sınırları içerisinde bulunan Hemite Kalesinin güneyinde bulunan kayanın (nehrin eski yatağına cepheli) güney cephesinde bereli, yuvarlak kaba sakallı elinde asası yukarı doğru kıvrık burunlu ayakkabısı ile Hitit döneminin tipik özelliklerini taşıyan kabartma Hitit askeri görünümlüdür. Doğanın etkisiyle izlenemez bir hal almıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Gökçedam (Hemite) Köyü sınırları içerisinde bulunan Hemite Kalesinin güneyinde bulunan kayanın (nehrin eski yatağına cepheli) güney cephesinde bereli, yuvarlak kaba sakallı elinde asası yukarı doğru kıvrık burunlu ayakkabısı ile Hitit döneminin tipik özelliklerini taşıyan kabartma Hitit askeri görünümlüdür. Doğanın etkisiyle izlenemez bir hal almıştır.