­ ZORKUN YAYLASI | Kültür Portalı

Zorkun Yaylası - Osmaniye

Amanos Dağları üzerinde yer alan Zorkun Yaylası, Çukurova Bölgesi'nin ve Osmaniye’nin en büyük yaylasıdır.

Zorkun Yaylası Rakım

Çam, sedir, köknar ağaçları içindeki yayla 1650 metre rakımında olup yaz mevsiminde nüfusu 80 bine kadar ulaşmaktadır.

Ormanlık alan içerisine kurulmuş olan Zorkun Yaylası’nda, konaklama tesisi bulunmamakla beraber kamp alanları ve sosyal tesisler mevcuttur. Yaylada ahşap yayla evlerinin yanında çok değişik mimari tarzda yapılmış villalar ve diğer evlere rastlamak mümkündür. Halkın yoğun olarak rağbet ettiği yaylada; bakkallar, kır kahveleri ve lokantaları, kasap, manav ve fırın bulunmakta olup yaz aylarında seyyar sağlık ocağı ile jandarma karakolu görev yapmaktadır.

Kaynak: Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Osmaniye Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Osmaniye merkezi ile Zorkun yaylası arasında otobüs, minibüs ve taksiler yolcu taşımacılığı yapmakta olup, yaklaşık olarak 26 kilometre uzaklığındadır.
Zorkun Yaylası - Osmaniye merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 68688    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe