­ KARATEPE-ASLANTAŞ MİLLİ PARKI | Kültür Portalı

Karatepe-Aslantaş Milli Parkı - Osmaniye

Karatepe - Aslantaş Milli Parkı 1958 yılında Türkiye'nin ikinci ve en büyük parkı olarak ilan edilmiştir. 4.145 hektarlık alanda kurulmuştur. Asgari sosyal İhtiyaçlara cevap  verebilecek tesisler bulunmaktadır. Orman ve Su işleri Müdürlüğü'nce bir çok düzenlemenin yanında yeni piknik alanları ve çardaklar yapılmıştır. (wc,otopark, içme suyu ve büfe bulunmaktadır.) Aslantaş baraj gölü ile milli parkın iç içe olduğu bu yer, bir çok tabiat güzelliğini aynı anda insana yaşatan nadir alanlardandır. Kurulan milli park sayesinde, nesilleri yok olmaya yüz tutan bazı hayvan (turaç kuşu-karaca) ve ağaç türleri de (bodur meşe-Halep çamı) yok olmaktan kurtarılmıştır. Türkiye'nin ilk Açık Hava Müzesi olan, Karatepe - Aslantaş Açık Hava Müzesi, Milli Park içerisindedir. Aslantaş baraj gölünü çevreleyen milli parkta, kamp kurup piknik yapılabilmektedir.

Kaynak: Orman ve Su işleri Şube Müdürlüğü

Osmaniye Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Osmaniye şehir merkezine 33 kilometre, Kadirli İlçesine ise 22 kilometre mesafede olup, Kadirli Kızyusuflu Köyü sınırları içinde ve Aslantaş Baraj Gölü kıyısında ormanla kaplı piknik ve kamp yapmaya müsait bir alandır.
Kızyusuflu Köyü Kadirli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 40024    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Şubat 2020 Perşembe