­ AĞCABEY CAMİ | Kültür Portalı

Ağcabey Cami - Osmaniye

Bahçe ilçe merkezi Atatürk Meydanı'nda bulunan caminin kitabesine göre Ağcabey isimli kişi tarafından 1809’da yeniden yaptırılmıştır. Diğer taraftan bugün yarı ahşap olan caminin kargir kısımlarının Dulkadiroğulları'ndan Alaü’d Devle zamanında (1489-1490) yapılmış olduğu ileri sürülmektedir. Gerçekten de bugünkü caminin gösterişli minaresi, eserin, daha eski bir tarihe ait olduğunu göstermektedir. Bahçe ilçesi dışında ve istasyon yakınında bir mezarlık içindeki iki türbeden biri Ağcabey’e, diğeri ise ailesine aittir. Türbelerin her ikisi de kare planda etrafı açık ve üzeri kubbelidir. Ağcabey Cami Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından minaresi kalarak cami kısmı projeli olarak yeniden tamamen yıkılarak gerçeğine uygun yaptırılmış ibadete açılmıştır.

Kaynak: Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü

Osmaniye Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Bahçe ilçe merkezindeki Ağcabey Cami, Osmaniye şehir merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta olup karayolu ve demiryolu ile ulaşmak mümkündür.
Bahçe / Osmaniye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9067    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2021 Salı