­ SUCUALİ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Sucuali Kaya Mezarı - Ordu

Mezar odası kareye yakın planlı olup yaklaşık 2x2 metre ölçülerindedir. İçerisi su ve taşlarla dolu olduğundan mezar odasında seki olup olmadığı ya da kaç adet olduğu tespit edilememiştir. Çamaş İlçesi Sucuali Mahallesi, İnüstü Mevkii, 282 ada, 61 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde yer almaktadır. Mezar odası kareye yakın planlı olup yaklaşık 2x2 metre ölçülerindedir. İçerisi su ve taşlarla dolu olduğundan mezar odasında seki olup olmadığı ya da kaç adet olduğu tespit edilememiştir. Mezar odasının tavanı semerdam şekilli olup tavandan kaya üzerine kadar oyulmuş yaklaşık 30 santimetre çapında dairesel bir açıklık olup bu açıklığın işlevi anlaşılamamıştır. Bu uygulama kaya mezarında alışık olmadığımız bir özelliktir. Mezar odasının girişi 40x35 santimetre ölçülerinde kareye yakın bir şekildedir. Ön cephesi ana kaya kenarından 60-70 santimetre içeriye doğru oyularak ön oda tarzında yapılmıştır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Ordu-Çamaş arası 55 kilometredir. Çamaş İlçesi Sucuali Mevkii'nde bulunmaktadır.
Çamaş / Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5168    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi