­ GAGA GÖLÜ / FATSA | Kültür Portalı

Gaga Gölü / Fatsa - Ordu

Fatsa-Aybastı karayolu üzerinde Fatsa İlçesi’nin 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Gaga Gölü, Örencik Köyü sınırları içindedir. 60 dekarlık bir alanı kaplamaktadır. Gaga Gölü Bolaman Irmağı ile batısındaki Yassıtaş mevkii arasında; yaklaşık 6 kilometrekarelik bir alanı etkileyen heyelan sonucu, yapıyı oluşturan üst Kretase flisleri yüzeyinde oluşmuştur.

Gölün Derinliği 10-15 metre arasında değişmektedir. Gölün ortasında küçük bir adacık bulunmaktadır. Fındık bahçelerinin arasında yeşillikler içindeki göl, birçok bitki ve hayvan türünü barındırır. Göl 1.ve 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altına alınmıştır. Gölde dört çeşit balık vardır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Deniz Turizmi
Asfalt yolla ulaşım sağlanmaktadır
Fatsa / Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12030    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Ağustos 2021 Cuma