­ CINGIRT KALESİ | Kültür Portalı

Cıngırt Kalesi - Ordu

Yapraklı Köyü sınırları içerisinde yer alan ‘Cıngırt Kalesi Fatsa'ya 5 kilometre mesafedir. Yapılan litreratür çalışmaları M.Ö. 301-63 yılları arasında tek ya da çok sayıda kayaya oyulmuş tünel şeklinde güvenli olarak suya ulaşabilen basamaklı tünellerin, bu tip kale yerleşmeleri için karakteristik olduğunu göstermektedir. 1.derece arkeolojik sit alanıdır. Cıngırt Kalesi'nde 27 Temmuz -26 Agustos 2012 tarihleri arasında müze müdürlüğü başkanlığında Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Erol danışmanlığında 8 kişiden oluşan uzman ekip tarafından kurtarma kazısı yapılmıştır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Kale
Cıngırt Kalesi Fatsa'ya 5 kilometre mesafededir.
Fatsa / Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9879    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2021 Cuma