­ UNLU BARBUNYA ÇORBASI | Kültür Portalı

Unlu Barbunya Çorbası - Niğde

Unlu Barbunya Çorbası

Unlu Barbunya Çorbası İçin Gererkli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 Su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 Su bardağı un
  • 2 Diş sarımsak
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Yemek kaşığı toz biber
  • 2 Yemek kaşığı nane

Unlu Barbunya Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Barbunya akşamdan ıslatılarak haşlanır Haşlanmış barbunya tencereye konularak üzeri bir parmak olacak şekilde su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynama başlamaya yakın un su ile çırpılır süzekten geçirilerek kaynamak üzere olan bamyaya yavaş, yavaş karıştırılarak eklenir. Bir tavada yağ kızdırılarak ezilmiş sarımsak eklenerek birkaç defa karıştırılır sonra toz biber atılarak karıştırılır ve barbunyaya eklenir 10 dakika kadar karıştırılarak kaynatılır üzerine nane serperek servis yapılır. 

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1733    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı