­ ZEYTİN ADA | Kültür Portalı

Zeytin Ada - Muğla

Zeytin Adası adını üzerinde bulunan uçsuz bucaksız zeytin ağaçlarından alır. Özel mülk olan Zeytin Adası, Fethiye Körfezi’nde bulunan tek özel mülk ada olarak da bilinmektedir. Yassıca Adaları’nın güney ucunda bulunan Zeytin Adası’nda Osmanlı Dönemine ait bir zeytin sıkma atölyesi bulunmaktadır.

Zeytin Adası, günübirlik Fethiye 12 Adalar Tekne Turu, Fethiye Özel Tekne Turu ve Fethiye Mavi Yolculuk Turları rotasında olsa da özel mülk olması sebebi ile mola yerleri arasında değildir. Yine de sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez Fethiye Tekne Turları güzergahları sayesinde Zeytin Adası sizlere unutulmaz bir göz ziyafeti sunmaktadır.

Muğla Gezilecek Yerler

Kaynak: Fethiye Belediyesi

Doğa-Kültür Turizmi
Fethiye Muğla
Fethiye Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5712    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Ağustos 2023 Çarşamba