­ KIZILBÜK VE HAYITBÜK KOYLARI | Kültür Portalı

Kızılbük Ve Hayıtbük Koyları - Muğla

Datça’ya bağlı Mesudiye köyü sınırları içerisinde bulunan Kızılbük ve Hayıtbükü koyları, Antik Çağ’dan kalma tarihî Knidos Antik Kenti’ne oldukça yakın bir konumdadır.

Hayıtbükü, Datça'nın en seçkin koylarından biri olarak bilinmektedir. Turkuaz renkli, sakin ve temiz deniziyle ünlü olan bu koy, yumuşak kumlu bir sahile sahiptir.

Hayıtbükü, Datça Belediyesi

Koyun çevresinde, ziyaretçilere yöresel lezzetler sunan restoranlar, huzurlu bir konaklama imkânı sağlayan pansiyonlar ve keyifli vakit geçirebileceğiniz kafeler bulunmaktadır. Burada güneşin tadını çıkarabilir, yelkenli veya kano ile denizi keşfedebilirsiniz.

Hayıtbükü'nün hemen doğusunda doğası ve deniziyle ünlü Kızılbük Koyu bulunur.

Kızılbük, Datça Belediyesi

Aynı zamanda Gabaklar Plajı olarak da bilinen Kızılbük Koyu, doğa severler için bir cennettir. Kızılbük'te kristal berraklığında denizde dalış yapabilir, balık tutabilir veya doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Datça’nın Hayıtbükü ve Kızılbük koyları, Akdeniz sıcaklığı ile Ege sakinliğinin mükemmel bir uyumudur.

Kaynak: Datça Belediyesi
Mesudiye, 48900 Datça/Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1958    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2023 Perşembe