­ ŞÖVALYE ADASI | Kültür Portalı

Şövalye Adası - Muğla

Fethiye Körfezi'nin hemen girişinde bulunan, yerli halkın Fethiye Adası veya Megri Adası olarak adlandırdığı, bölgenin üzerinde yerleşim olan tek ada olma özelliği bulunan Şövalye Adası, ince uzun yapısıyla körfezin girişini adeta bir kapı gibi kapatarak daha korunaklı bir hale getirmiştir.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Şövalye Adası ismi Rodos Şövalyelerinden gelir. Ünlü şövalyeler bu bölgede yaşamış ve adayı bir üs gibi kullanmışlardır. Ada üzerinde şövalyeler tarafından yapılan kalenin kalıntıları bulunmaktadır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şövalye Adası; Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Haçlı Şövalyeleri ve Osmanlıların özellikle savunma alanında önemli merkezlerinden biri olmuştur. Rodos Şövalyeleri, 15.yüzyılda yaptırdıkları kale ile adada uzun bir süre hakimiyet kurmuştur. Roma döneminde de kullanılan bu ihtişamlı kalenin surları ve  inşa edilen evlerin ve sarnıçların kalıntıları günümüzde de görülebilmektedir.

Kaynak: Muğla İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
Şövalye Adası/Fethiye/Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12616    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba