­ ST. PAUL KUYUSU | Kültür Portalı

St. Paul Kuyusu - Mersin

Eski Tarsus evlerinin yoğun olduğu bölgede St. Paul'un evi olarak kabul edilen yerin avlusunda bulunan kuyu St. Paul Kuyusu olarak bilinir. Evin bahçesinde yakın zamana kadar yapılan  kazı çalışmalarında bazı duvarlar ortaya çıkarılmıştır. St. Paulus'un Hıristyanlık için önemine bağlı olarak bu kalıntıların ve kuyunun çok eskiden beri kutsal sayılması, kentte yakın zamana kadar yaşayan Hıristiyan cemaatinin inancının izleri olarak yorumlanmaktadır.

Çevre düzenlemesi ve çevre istimlakleri yapılmış olan kuyunun çapı 1.15 metredir. Ağız taşının silindir biçiminde olmasına karşın, asıl kuyu gövdesi kare biçimindedir ve dörtgen kesme taşlarla yapılmıştır. Derinliği 38 metre olan kuyunun suyu yaz-kış hiç eksilmez. Kudüs'e hacı olmak giderken yöreden geçen Hristiyanlar, kutsal sayılan bu kuyu suyundan içmektedir. Bunun yanı sıra yapılan kazı çalışmalarında St. Paulus'un doğduğu ev olarak tahmin edilen evin taş duvarları St. Paul Kuyusu'nun hemen yanında gün ışığına çıkarılmıştır.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mersin Gezilecek Yerler

Anıt
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kızılmurat Mahallesi 2710 Sokak Tarsus / Mersin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 29921    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe