­ SULTAN CAMİİ | Kültür Portalı

Sultan Camii - Manisa

Sultan Camii Klasik Osmanlı Külliye Mimarisinin kültür ve sosyal yaşamın görkemli bir örneği olan ve çok geniş bir alana yayılan cami, imaret, medrese, hamam, hankah ve sıbyan mektebinden oluşan bu külliye, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından Hicri 929, Miadi 1522’ de yaptırılmıştır. Cami ve ona bağlı binaların bazıları 1522’de, hamam 1538’de, darüşşifa ise 1539’da tamamlanmıştır. Bugün Sultan Caminin çevre düzenlemesi Manisa Belediyesince yapılmış olup her yıl düzenlenen Mesir Şenliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Cami, yerli ve yabancı turistlerce de ziyaret edilmektedir. Sultan Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 21 Mart 2008 cuma günü 468. Mesir Festivali sırasında tekrar ibadete açılmıştır. http://www.manisamuftulugu.gov.tr/sultan_camii.htm adresinden 22 Temmuz 2014 tarihinde alınmıştır.

İnanç Turizmi
Şehrin her yerinden yürüme mesafesi nde olan bir konumdadır.
Manisa Sultan Cami, 45010 Mimar Sinan, Manisa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 40454    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Aralık 2019 Pazartesi