­ TAŞ MEKTEP / HACI TAŞAN KÜLTÜR MERKEZİ | Kültür Portalı

Taş Mektep / Hacı Taşan Kültür Merkezi - Kırıkkale

Günümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı Çocuk ve Halk Kütüphanesi olarak kullanılmakta iken bakanlık tarafından Keskin Kaymakamlığı'na tahsisi yapılmış olup, Hacı Taşan Kültür Merkezi olarak kullanılmaktadır. Taş bir yapıdır. Yarım bodrumu vardır. Tek katlı olarak kırmızı Ankara taşından inşa edilmiştir. Yapıya giriş doğudandır. Bu cephede ortada taş merdivenle bir sundurmaya çıkılmaktadır. Sundurmadan ana yapıya geçişte yer alan kapı, taş bir silme ile çerçeve içine alınmıştır. Üstü kenarı silmeli üçgen alınlıklıdır. Kitabesi bulunmaktadır. Bu cephenin her iki yanında dikdörtgen üçer pencere vardır. Pencerelerin üst tarafı ortası kilit taşlı ve kemerlidir. Bunların üstünde yine taştan yarım daire silme yapılmıştır. Dikdörtgen planlı olan yapının iki kısa tarafında üçer pencere, arka yüzde beş pencere bulunmaktadır. Yapının çatıya geçiş kenarı taştan saçak silmelidir. Çatı Marsilya kiremitlidir.

Kırıkkale Gezilecek Yerler

Keskin İlçesi merkezinde bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilir.
Keskin / Kırıkkale
+90 (318)-224-26-84
iktm71@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9076    Eklenme Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2021 Cuma