­ PINARGÖZÜ MAĞARASI | Kültür Portalı

Pınargözü Mağarası - Isparta

Yenişarbademli İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta, Çaydere Ormanları'nın içinde, içinden çok güçlü su akan bir mağaradır. Ayrıca, mağaranın içerisinde bir çok sifon ve büyük çağlayan vardır. Bu mağaranın, 1995 yılına kadar yapılan uzun süreli araştırmalarla 16 kilometrelik bölümü ölçülmüş, ancak sonuna kadar henüz ulaşılamamıştır. Belirlenen son nokta girişten +660 metre yukarıdadır. Mağaranın içinde değişik büyüklükte gölcükler, şelaleler, damlataş havuzları ve her türden damlataş birikimleri geniş yer kaplamaktadır. Pınargözü Mağarası uzunluğu itibariyle Türkiye’nin en büyük mağarasıdır. Turizm açısından Avrupa’nın en uzun mağarası olarak da kabul edilmektedir. Mağara, çevresinde tespit edilen 213 çeşit barındıran bitki örtüsüyle de dikkat çekicidir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa Turizmi
Yenişarbademli İlçesi, Çaydere Ormanları'nın içinde yer alan Pınargözü Mağarası'na her tür araçla ulaşım sağlanabilmektedir.
Pınargözü Mağarası, Çaydere Ormanları, Yenişarbademli/ Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 38860    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma