­ BEYŞEHİR LEYLEKLER VADİSİ | Kültür Portalı

Beyşehir Leylekler Vadisi - Konya

Leylekler Vadisi, Beyşehir İlçesi'ne bağlı Yeşildağ Beldesi'nin simgesi haline gelmiştir. İlkbaharın geldiğini müjdeleyen leylekler, vadinin bir huzur bölgesi olduğunu anlatmaktadır. Fotoğraf makinanızla birlikte "Leylekler Vadisi"ne yolculuk etmeniz çok keyifli olacaktır. Beyşehir Gölü kıyısında yer alan ve coğrafi güzellikleri ile bölgenin en önemli mesire alanları arasında gösterilen Yeşildağ Mahallesi, tarihî ve doğal güzelliklerinin yanı sıra her yıl ilkbaharda binlerce leyleğin gelip yuva kurduğu leylekler vadisi ile de doğa ve hayvan severlerin uğrak yeri haline gelmiştir. İlkbahar mevsiminden itibaren dönüş yolculuğuna kadar çok sayıda leyleği barındıran, yerli ve yabancı turistler ile fotoğraf severlerin büyük ilgisini çeken Leylekler Vadisi Beyşehir’e 30 kilometre uzaklıktadır. Bir başka koloni de Adaköy Beldesi'ndedir orada da 45 leylek yuvası birarada bulunmaktadır.

Konya Gezilecek Yerler

Beyşehir ilçesi Yeşildağ Beldesi'ndedir. Beyşehir'e 30 kilometre uzaklıktadır.
Yeşildağ / Beyşehir / Konya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18993    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Mart 2021 Çarşamba