­ KUMCAĞIZ - KANDIRA | Kültür Portalı

Kumcağız - Kandıra - Kocaeli

Kumcağız hemen Kerpe’yi takip eden sahil şeridi üzerinde bulunan ve Kerpe’ye 5 kilometre uzaklıkta bir sahil köyüdür. Sık ormanların sahille buluştuğu bir görüntüsü olan Kumcağız’da çadır kampçılığı ön plana çıkmaktadır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
İstanbul'dan Tem otoyolunu takip ederek İzmit'in içine girmeden Kandıra sapağına giriyorsunuz. Yine Kandıra'nın içine girmeden bu sefer Kefken tabelalarını takip ediyorsunuz. 10 kilometre gittikten sonra Kefken-Kerpe ayrımında Kefken'i takip ediyorsunuz. Kefken'e 2 kilometre yazan tabelayı gördüğünüz yerde aynı zamanda Kumcağız tabelasını göreceksiniz. Orman içinden geze geze gelmek istiyorsanız Şile-Ağva-Kandıra yolunu kullanabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden Kandıra'ya kalkan belediye otobüsleri ile gitmeniz mümkündür.
Kandıra/Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 29127    Eklenme Tarihi : 23 Haziran 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2021 Çarşamba