­ GÖLKAY PARK | Kültür Portalı

Gölkay Park - Kocaeli

İzmit Belediyesi sınırları içinde yer alan Bıçkıdere Göleti'nde yapılan Gölkay Park, gölet etrafında yürüyüş yolundan bisiklet yoluna, çocuk oyun alanından spor alanına, dinlenme alanlarından seyir amfilerine, balık tutma platformlarından yeşil alanlara, sosyal tesis binasından iskeleye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlar düşünülerek inşa edilmiştir.

Doğal gölet üzerine kurulu  kablolu su kayağı tesisisine sahip park, bir spor ve yaşam merkezi olarak kapılarını tüm dünyaya açmayı hedeflemektedir. Gölkay Park 2010 yılında uluslararası bir gençlik ve spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak il tanıtımına katkıda bulunmuştur.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kocaeli Gezilecek Yerler

Park
Doğa Turizmi
Şehir merkezinden 6,5 kilometre mesafede bulunan Gölkaypark'a Şehir içinden kalkan Çayırköy ve Sepetçi Köyü halk otobüsleri ile gidilir.
KOCAELİ/İZMİT Kandıra yolu 3'üncü kilometre Çayırköy mevkii, Çayırköy Göleti
0 (262) 332 05 60

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 47187    Eklenme Tarihi : 25 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2021 Pazartesi