­ MAVİ GÖL | Kültür Portalı

Mavi Göl - Giresun

Giresun’un Dereli ilçesi sınırları içerisinde ve ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, Kuzalan Tabiat Parkı’nın eşsiz değerlerinden biri olan Mavi Göl, üç gölün birleşiminden meydana gelmekte ve yöre halkı tarafından ‘’Sodalı Göl veya Göğ Göl’’ olarak bilinmektedir.

Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve Karadeniz’in tek sodalı deresi olan Göksu Deresi'nin etkisiyle özellikle yaz aylarında turkuaz rengini alarak ziyaretçilerine eşi benzeri görülmeyen bir güzellik sunmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Giresun Dereli İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 32 kilometredir.
Pınarlar Köyü, Dereli/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 92104    Eklenme Tarihi : 31 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi