­ ESKİHİSAR ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Eskihisar Çeşmesi - Kocaeli

1772 tarihinde yaptırılan bu tarihi çeşme adını Eskihisar Köyü'nden almıştır. Üzeri piramit şeklinde bir çatı ile örtülü olan çeşme, kare planlıdır. Ön ve arka yüzleri 270 cm., yan kısımları ise 315 cm'dir. Yüksekliği de 2 metreye yakındır. Tarihi değeri büyük olan bu çeşme 1850 yılında esaslı bir onarım görmüştür.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Çeşme
Kültür Turizmi
Eskihisar, D-100 Karayolu (E-5) ve TEM Otoyolu'na yakın konumda yer almaktadır. İstanbul'dan veya İzmit istikametinden bu iki yoldan herhangi birini kullanarak Eskihisar'a ulaşabilirsiniz. TEM Otoyolunda Eskihisar-Feribot tabelalarını, D-100 Karayolunda ise Gebze-Eskihisar sapağını takip ederek Eskihisar'a ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Gebze ilçe merkezinden Eskihisar'a giden minibüsleri de kullanabilirsiniz. Gebze'ye 6 kilometre, Kocaeli il merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Eskihisar, İstanbul'a 50 kilometre, İzmit'e ise 45 kilometre mesafede yer almaktadır.
Eskihisar Köyü-Gebze/Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9319    Eklenme Tarihi : 04 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Kasım 2021 Çarşamba