­ PINARHİSAR HUNDİ HATUN CAMİİ / CAMİ-İ KEBİR | Kültür Portalı

Pınarhisar Hundi Hatun Camii / Cami-i Kebir - Kırklareli

Cami-i Kebir Mahallesi’nde 15'inci yüzyılda yapılan yapı daha sonraları yıkılmıştır. Bu günkü cami 410 metrekare arsa üzerine 127 metrekare ibadet alanlı olarak 1962 yılında Pınarhisar ilçe halkının katkılarıyla yapılmıştır. Sağlam ve ibadete açıktır. Önceleri kare planlı iken, sonradan cemaat mahalli kapatılarak dikdörtgen bir görünüm kazanmıştır. Duvarlar tamamen kesme taştan yapılmıştır. İhata duvarlarında büyük blokların görülmesi, evvelce kubbe olduğu fikrini kuvvetlendirmektedir. Mihrap, minber ve vaiz kürsüsü; turkuaz, lacivert ve kırmızı renklerin hakim olduğu bitkisel motiflerle bezenmiş çini kaplamadır.

Kırkareli Gezilecek Yerler

Pınarhisar İlçe merkezinde bulunmaktadır.
Pınarhisar/Kırklareli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8636    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2021 Çarşamba