­ KAPAN CAMİİ | Kültür Portalı

Kapan Camii - Kırklareli

Kırklareli merkezinde belediye binasının yanında bulunmaktadır. 1640 (H.1050) yılında Karaca İbrahim Bey tarafından yaptırılmış olup, Karaca İbrahim Bey Vakfına aittir. Diğer adı Karaca İbrahim Bey Camii olan yapı, halen ibadete açıktır. Bina esasen kare planlı olup, eski Müftülük binası sonradan ilave edilmiştir. 900 metrekare arsa üzerinde 256 metrekare iç mekana sahiptir. Aynı anda 300 kişinin ibadet edebileceği kapasitededir.

Duvarların dış yüzü düzgün yonu köfeki kaplama ve taş dizileri arası tuğla hatıllıdır. Çatısı dört mahyalı olup, ahşap üzerine marsilya kiremit kaplıdır. Minaresi muntazam kesme taş örgülü, tek şerefeli ve külah kesme taşlıdır. Bu günkü minaresi, camiin 1958 yılı onarımında yapılmıştır. 2007-2008 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun bir restorasyon daha geçirmiştir.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Kırklareli merkezinde belediye yanında bulunmaktadır.
Kırklareli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6916    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2022 Pazartesi