­ PATLICAN KEBABI | Kültür Portalı

Patlıcan Kebabı - Kilis

• 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanların başları kesilir. Boyuna 3 parmak eninde kopmayacak şekilde 4-5 parçaya kesilir. Kıymanın içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber konur, yoğrulur. (Arzuya göre kırmızı biber konmayabilir.) Her patlıcan bir şişe takılır. Kopmayan yerleri kesilerek birbirinden ayrılır. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Patlıcanların arasına ıslak elle patlıcan eninde ve boyunda et takılır. Bütün şişler bir patlıcan bir et olacak şekilde hazırlanır. (Şişlerin başına ve sonuna patlıcan gelmesine dikkat edilir.) Mangalda kömür ateşinde patlıcanların içleri yumuşayıncaya kadar, etler kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen patlıcan kebapları sıra ile tepsiye dizilir. Domates, biber ve soğanlar ayrı ayrı ortalarından şişe takılır, pişirilerek patlıcan kebabının üzerine çekilir. Tepsinin üzerine kapak kapatılır. 5 dakika kadar ateş üzerine tutulur. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

NOT; Patlıcan kebabı fırında da pişirilebilir. Şişte hazırlanan kebap fırın tepsisine dizilir. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ gezdirilir. 250°C fırında patlıcanlar yumuşayıp etler kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınmadan 15 dakika önce 4 parçaya bölünmüş domates, biber ve soğanlar kebabın boşluklarına yerleştirilerek pişirilir. Makbul olan kömür ateşinde pişirilendir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 529    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2023 Pazartesi