­ MENENGİÇ KAHVESİ | Kültür Portalı

Menengiç Kahvesi - Kilis

'Menengiç Kahvesi' menengiç ağacının meyvelerinin kurutulup kavrulması, ardından tıpkı Türk Kahvesi gibi pişirilmesi ile elde edilmektedir. Oldukça faydalı olan Menengiç bir çok derde deva olabilmektedir. 1-Nefes darlığına iyi gelmesi 2-Ses tellerine faydası 3-Solunum yollarını açması 4-Mide ağrılarını azaltması 5-Göğsü yumuşatması 6-Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olması 7-Afrodizyak etkisi yapması 8-Öksürüğü kesmesi.

Özündeki yağı sebebiyle yağlı bir içecektir,yüksek miktarda E vitamini ve doymamış yağ asidi sebebiyle;kolesterolü düşürmeye,kalp-damar sertliklerini önlemeye yardımcı olur.

Gıda

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 3792    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2018 Perşembe