­ İSMAİLBEY KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

İsmailbey Külliyesi - Kastamonu

Kent merkezinde İsmail Bey Mahallesi’nde yer alan külliye, üzerinde m.ö. 7. yüzyıla ait iki adet kaya mezarına sahip Şahinşah Kayası üzerinde yer almaktadır. Candaroğulları Beyliği’nin son hükümdarı İsmail Bey tarafından yaptırılan külliye içerisinde cami, türbe, medrese, han, hamam ve kütüphaneden oluşan beylikler devri sanatının en güzel örneklerini sergileyen yapılar topluluğu bulunmaktadır. Döneminin bir ticaret ve ilim üssü olan, külliyenin içindeki deve hanı ve medrese, Kastamonu Valiliği tarafından yeniden düzenlenerek turizm amaçlı yöresel mutfak ve el zanaatları merkezi olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Kastamonu Rehberi. (2015)

Kastamonu Gezilecek Yerler

Külliye
İsmail Bey Mah. Emniyet Müdürlüğü karşısı KASTAMONU

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10734    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2021 Salı