­ CİNCİ HAMAMI | Kültür Portalı

Cinci Hamamı - Karabük

Çeşme Mahallesi'nde çarşı içindedir. Cinci Hüseyin Hoca tarafından yaptırılmıştır ve annesi olan Hamide Hatun Vakfı'na kayıtlıdır. Kadınlar ve erkekler kısımlarından oluşmaktadır. İki bölümünde planı aynıdır. Bu hamam haçvari sıcaklıklı hamamlar grubuna girer. Hamamın iki bölümünün de soğukluklarını tromplu bir kubbe örtmektedir. Ilık kısmında tuvaletler yer almaktadır. Sıcaklık kısmı ise haçvari planlıdır. Arkada külhan ve ocak yer alır. Hamamın kadın ve erkek girişleri farklı sokaklara açılmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen hamam günün her saatinde kadın ve erkek bölümü hizmete açıktır.

Karabük Gezilecek Yerler

Hamam
Safranbolu Eski Çarşı kesimindedir.
Eski Çarşı Kazdağlıoğlu Meydanı SAFRANBOLU

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11645    Eklenme Tarihi : 29 Aralık 2012 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2021 Çarşamba