­ İZMİR RESİM HEYKEL MÜZESİ VE GALERİSİ | Kültür Portalı

İzmir Resim Heykel Müzesi Ve Galerisi - İzmir

Müzenin Tarihçesi

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi, 9 Eylül 1952 tarihinde Kültür Park içinde Devlet Güzel Sanatlar Galerisi olarak açılmış, daha sonra Atatürk Bulvarı’ndaki hizmet binasına taşınmıştır.

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi

Devletin plastik sanatlar alanında İzmir’de yaptığı ilk hizmetlerden biri olan galerinin açılması ile İzmir ve çevre illerde faaliyetlerini sürdüren sanatçılara eserlerini sergileme olanağı sunulmuştur.

Her yıl düzenlenen devlet sergileri ile birçok etkinliğe ev sahipliği yapan galeri, amatörlere yönelik düzenlenen resim kursları ile şehrin sanat yaşamına da yeni bir soluk kazandırmıştır.

İzmir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, 1973 yılında kurum müdürü ve sanatçı Turgut Pura’nın katkılarıyla oluşturulan koleksiyon ile müzeye dönüştürülmüştür.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir açıklarında yaşanan ve İzmir kent merkezini de etkileyen depremden sonra müze ziyarete kapanmıştır, 1973 yılından beri hizmet verdiği Konak’taki binasından taşınarak 25 Mart 2022 tarihinden itibaren Kültür Park’ta yer alan Tarih ve Sanat Müzesi'nin kompleksi içinde açılmış ve hizmet vermeye başlamıştır.

Müze Koleksiyonu

Ülkemizin sahip olduğu kültürel mirasın seçkin eserlerden oluşan müze koleksiyonu her geçen gün zenginleşmektedir. Tanzimat Döneminin sembolleşmiş sanatçıları ile Cumhuriyet Dönemi ve beraberinde gelişen dönemlerin önemli temsilcilerine ait eserler müzenin koleksiyonunu oluşturmaktadır.

Eserleri sergilenen sanatçılar arasında Müfide Kadri, Şeker Ahmet Ali Paşa, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Cemal Tollu gibi önemli isimler bulunmaktadır.

Kaynak: İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi
Müze
Kültür Turizmi
Konağa giden toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. (Tramvay ile gitmek isterseniz Kültürparkı durağında inebilirsiniz)
Kültürparkı içi Mimar Sinan Mahallesi 9 Eylül Meydanı No:9/18 Konak İzmir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6652    Eklenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2022 Salı