­ TİMBRİADA HARABESİ | Kültür Portalı

Timbriada Harabesi - Isparta

Timbriada Aksu-Yılanlı Ovası'na hakim tepe üzerinde olup, çok geniş bir alana yayılmaktadır. Kent yüzeyinde bol miktarda çatı kiremitleri, küp, çömlek, testicik kırıkları ve ince cidarlı, Roma Dönemi'ne ait seramik parçaları görülür. Ayrıca yüzeyde yivli sütun gövdesi, sütun parçaları, sütun altlıkları, kabartmalı alanlık parçası, arşitrav bloğu, düzgün kesimli mimari bloklar ve yer yer duvar kalıntıları gibi bina ve tapınak kalıntılarına ait çok sayıda mimari öğeler dağınık bir şekilde yer almaktadır.

Ispatra Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Timbriada Antik Kenti, Isparta, Aksu İlçesi, Akçaşar Mahallesi’nin kuzeyindeki Asar Tepe Mevkii’nde yer alır. İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta olup, stabilize bir yolla rahatça ulaşılabilir.
Aksu Yılanlı / Isparta