­ ATABEY ERTOKUŞ KÜMBETİ | Kültür Portalı

Atabey Ertokuş Kümbeti - Isparta

Atabey’de Mübarezeddin Ertokuş Medresesi’nin batı yüzüne bitişik sekizgen gövdeli ve külahlı bir yapıdır. 6.40x6.40 mertelik kare oturtmalığın üstüne kurulu gövdenin kenarları 2.69-2.80 metre arasında değişir. Her yüzde köşelerden 0.32 metre genişlikteki tuğla ayakları, oturtmalıktan 4.95 metre yukarıda kesilerek, beyaz bir taş sırasıyla gövdenin üst bölümünü oluşturur. Bunu yarım yıldızlardan ve halat örgüden taş silme izler. Bundan sonraki iki sıra tuğla külahın görünen kesimleridir. Kümbete, medresenin baş eyvanlarından girilir. Tuğla döşemeden 2.43 metre yukarıda başlayan ve 3.21 metrede biten güney, batı ve kuzey yöndeki üç pencere kemerlidir.

Isparta Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Atabey / ISPARTA
Atabey / ISPARTA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8927    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2020 Cuma