­ PEKMEZLİ HOŞMAK | Kültür Portalı

Pekmezli Hoşmak - Giresun

1 kg barbunya, 1-2 diş sarımsak, 1 su bardağı kıyılmış fındık, 1 su bardağı pekmez, 1 fincan un, 1 çorba kaşığı tereyağ, HAZIRLANIŞI: barbunyalar akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Püre haline getirilir. Hazırlanan püre bir tencerede üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır. Üzerine un dökülüp karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağında kavrulmuş sarımsak üzerine ilave ederek pişirme tamamlanır. Tencereden tepsiye yerleştirilir. Soğuduktan sonra üzerine pekmez ilave edilir. Fındıkla süslenerek servis yapılır. Afiyet Olsun.... Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1249    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Ekim 2017 Pazartesi