­ PAŞAKONAĞI YAYLASI | Kültür Portalı

Paşakonağı Yaylası - Giresun

Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi sınırları içerisinde yer alan yayla, Bulancak ilçe merkezine 48 kilometre, Giresun il merkezine ise 62 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Paşakonağı Yaylası; sarı, mor ve beyaz açelyaları (orman gülleri), derin vadileri ve bu vadilerdeki şelaleleri ile ünlüdür. Yaylanın, temiz havası ruhunuzu dinlendirirken, yemyeşil manzarası muazzam bir keyif sunmaktadır.

Giresun’un birçok yaylasında olduğu gibi burada da yayla şenlikleri yapılmaktadır. Yaylada gezilip görülebilecek doğal güzellikler Karasay Şelalesi, Geçilmez Vadisi, Çiğseli Gölü ve Kızılot Çayırı’dır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 62 kilometredir.
Paşakonağı Yaylası Kovanlık Beldesi Bulancak / Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7433    Eklenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi