­ SEBASTAPOLİS ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Sebastapolis Antik Kenti - Denizli

Sebastopolis Antik Kenti'nin geniş yerleşim izlerine rağmen yüzeyde yapı dokularını tesbit etmek mümkün değildir. Yapıların ancak bazı bölümleri yüzeyde izlenmekte ve görülmektedir. Şehirin büyük bölülümü erozyon nedeniyle toprak altında kalmıştır. Ancak tarım arazisi olarak kullanılan özel mülkiyetlerde arazinin sürümü sırasında bazı izlere rastlanabilmektedir. Antik kentin ilk kuruluşu bilinmemekle beraber yüzeydeki kalıntılar Roma ve Bizans dönemlerine aittir. Kalıntıları, Höyük Tepesi, stadyum ve nekropoldür.

Höyük Tepesi: Yaklaşık 150 metre çapında ve 7 metre yüksekliğinde bir höyüktür. Kentin akropol bölümünü oluşturmaktadır. Höyük üzerinde bir anıtsal yapının izleri yeralmaktadır. Temel izlerinden ve çevredeki frizler ve mimari parçalardan burada şehrin tapınağının yeraldığı düşünülmektedir.

Stadion: Yaklaşık 60x150 metre ölçülerinde olup, tarımsal ekim dikimler sırasında tahrip olmuştur. Sadece bazı basamaklar kalmıştır. Erozyon nedeniyle taban kısmı dolmuş; güney kısmı kapalı, kuzey kısmı ise açıktır.

Nekropolis: Kentin doğu bölümündedir. Akropolisin 1,5 kilometre doğusunda, yolun sağında ve solundadır. Lahit mezarlar bugün toprağın yüzeyindedir. Yüzeydeki lahitler Roma Dönemi tarihini vermektedir.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Antik Kent
Kültür Turizmi
Denizli-Muğla karayolu takip edilerek Tavas İlçesi'ne gelinir. Tavas ilçesinden Muğla yönünde 1,5 kilometre ilerledikten sonra güney ayrılan yol takip edilerek Kızılca (Kasabası) Mahallesi'ne ulaşılır. Sebastopolis, Denizli ili Tavas İlçesi'nin 19 kilometre güneyinde bulunan Kızılca (Kasabası) Mahallesi'nin 2 kilometre doğusunda yer almaktadır. Denizli Otogardan Tavas'a ve Tavas'tan Kızılca (Kasabası) Mahallesi'ne minibüs ulaşımı vardır.
Kızılca (Kasabası) Mahallesi Tavas İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12573    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2021 Salı