­ NAZARKÖY / KEMALPAŞA | Kültür Portalı

Nazarköy / Kemalpaşa - İzmir

Kemalpaşa’nın 29 köyünden biri olan Nazarköy, Kemalpaşa’ya 5 kilometre uzaklıkta dere yatağında kurulmasından dolayı adı Kurudere Köyü iken, el emeği göz nuru göz boncuğu imalatından dolayı 20.03.2007 günü Bakanlık onayı ile ismi Nazarköy olarak değiştirilmiştir. Geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve göz boncuğudur. Nazarköy’de yaklaşık 1950 yılından bu yana nazar boncuğu ocaklarında cam süs eşyaları ve nazar boncukları üretilmektedir. Son yıllara kadar köyde 12 kadar ocak bulunurken günümüzde ocak sayısı 5’e düşmüştür.

Boncuk Çarşısı’nda 1200 derece ocaklarda erkekler tarafından üretilen çeşit çeşit boncuklar, köyün kadınları tarafından tasarlanan takılara, süs eşyalarına dönüşürek meraklılarının beğenisine sunulmaktadır. Yerli yabancı birçok doğasever ve turist gruplarının uğrak yeri haline gelen köy, birçok televizyon ekibi ve gazetecinin de ilgisini çekmektedir. Köyde her yıl düzenlenen boncuk festivali de köye olan ilgiyi artırmaktadır.

İzmir Gezilecek Yerler

Köy
Nazarköy-Kemalpaşa
Nazarköy-Kemalpaşa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18243    Eklenme Tarihi : 28 Haziran 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Aralık 2021 Çarşamba