­ TANDIR | Kültür Portalı

Tandır - Muğla

Malzemeler: -Döşün alt bölümü, but, incik ve bel bölgesinde yer alan böbrek yatağından oluşan oğlak eti. -Karabiber, tuz Sos malzemesi: - 2 yemek kaşığı salça - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 yemek kaşığı tereyağı - Karabiber, kekik. - Yanında pişirmek için domates, biber. Yapılışı: Et, 350-400 gr.lık parçalar halinde doğranır. Pişirileceği tencereye doldurulur. Etin üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Karabiber ve tuz serpilir. Tencere üstü kapalı olarak taş fırına ya da kuyuya (tandıra) konur. 2,5-3 saat içinde pişen et, fırından ya da kuyudan çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir ve ısıya dayanıklı toprak tabaklara alınır. Servis edileceği zaman etin üzerine, tereyağında kavrulmuş salça ve yoğurt karışımı ile karabiber ve kekikten oluşan sos sürülür ve tereyağı eklenir. Soslanan et, yanında domates ve biber ile birlikte tekrar fırına verilerek kızarması sağlanır. İkram ederken tandırın yanında iç pilav ve patates verilir.
Görüntülenme Sayısı : 1243    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı