­ KUZU GÖBEĞİ KAVURMASI | Kültür Portalı

Kuzu Göbeği Kavurması - Muğla

Malzemeler: -500 gr. kuzu göbeği/göbek -2 adet soğan -1 çay bardağı zeytinyağı -1 yemek kaşığı toz kırmızı biber -Varsa 3-4 dal taze sarımsak yaprağı -Tuz *Tercihe göre 2-3 tane yumurta *Tercihe göre 1 adet limon Yapılışı: Göbek denilen mantar, bol suda yıkanır, süzülür, pişince küçüldüğü için iri iri doğranır. Yayvan bir tavada ısıtılan yağın içinde kavurmaya alınır. Soğanlar doğranır, mantar suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine ilave edilir, soğanların diriliği gidene kadar kavurmaya devam edilir. Yemek, 30-40 dakika içinde pişmiş olur. Tercihe göre üzerine yumurta kırılabilir. Ocaktan indirmeden önce toz kırmızı biber, tuz ve doğranmış taze sarımsak yaprakları eklenir. Sıcak olarak servis edilen kuzu göbeği kavurması bazıları için etten daha lezzetlidir. Yerken üzerine limon da sıkılabilir.
Görüntülenme Sayısı : 5595    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba