­ KIZILCAHAMAM DESTİ KAPAMA | Kültür Portalı

Kızılcahamam Desti Kapama - Ankara

Kızılcahamam Desti Kapama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 orta boy desti
  • İstenilen ölçüde kuzu ve dana eti
  • 1 tutam tane karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 5-6 bardak pirinç
  • Tuz

Kızılcahamam Desti Kapama Nasıl Yapılır

Etler iri kuşbaşı halinde doğranıp, terbiyesi yapılarak sarımsak ve arpacık soğanla beraber destiye doldurulur. Desti ters çevrilerek bakır bir kaba yerleştirilir. Etrafına et parçaları konulur. Bu şekilde etin pişip pişmediği anlaşılır. Suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Sonrasında pilav, etin suyu ile pişirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Ankara Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10190    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı