­ HİNDİ DOLMASI | Kültür Portalı

Hindi Dolması - Mardin

MALZEMELER: Kesilmiş ve temizlenmiş 1 adet hindi, 100 gr Çiğ badem içi, 2 su bardağı pirinç, 250 gram ufak kuşbaşı et, karabiber, yenibahar, tuz. HAZIRLANIŞI : Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Kuşbaşı et yağda pişinceye kadar kavrulur daha sonra yarım pişmiş pirinç, badem, karabiber ve yenibahar ile karıştırılır. Bu iç hindinin içine doldurulur ve açık olan her tarafı dikilir. Hindi bir tencereye yerleştirilerek üstüne su eklenir ve pişirilir, daha sonra çıkarılıp üstüne salça veya yoğurt sürülerek ısıtılmış fırında da 15-20 dakika pişirilir. NOT: Hindinin içine isteğe bağlı, kuş üzümü de konabilir. Ayrıca yalnız fırında da pişirilebilir. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 150 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1274    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba