­ PAMUKKALE FİGÜRLÜ ÜRÜNLER | Kültür Portalı

Pamukkale Figürlü Ürünler - Denizli

Pamukkale beyaz travertenleri dünyada eşi benzeri olmayan doğa harikası bir oluşumdur. Traverten çok yönlü, çeşitli nedenlere ve ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kayadır. Pamukkale termal kaynağını meydana getiren jeolojik olaylar geniş bir bölgeyi etkilemiştir. Pamukkale UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınmıştır. Pamukkale figürleri içeren kartpostal, kabartma, biblo vb. süs eşyaları Denizli merkez ve Pamukkale turizm bölgelerinde üretilerek hediyelik ve hatıra eşyası olarak satılmaktadır. Denizli ve Pamukkale hatırası olarak saklanması önerilir.

Görüntülenme Sayısı : 2886    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi