­ MARAŞ BURMA BİLEZİĞİ | Kültür Portalı

Maraş Burma Bileziği - Kahramanmaraş

Değerli madenlerden biri olan altın ile yapılan ve ‘Maraş Burma Bileziği’ olarak adlandırılan takı, genellikle 22 ayar (916 milyem) altından yapılmakla birlikte ticari amaç doğrultusunda 18 ve 14 ayar, özel istek üzerine ise 925 ayar gümüş olarak üretilen bir bilezik çeşididir. Maraş Burma Bileziği tamamen elişine dayalı bir teknikle üretilmektedir. Ürünün en belirgin özelliklerinden birisi Kahramanmaraş’a özgü bir tasarım olmasıdır. Diğer belirgin özellikleri ise çok uzun bir müddet özelliğini bozmadan kullanılabilmesi ve hiçbir burmada uygulanmayan inşaat çivisi kullanarak teknik geliştirilmiş olmasıdır.

Kaynak: Türk Patent ve Marka Kurumu Maraş Burma Bileziği Mahreç İşareti Tescil Belgesi, 26.09.2012

Görüntülenme Sayısı : 33599    Eklenme Tarihi : 30 Nisan 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2018 Salı