­ EL SANATI CAM ÜRÜNLERİ | Kültür Portalı

El Sanatı Cam Ürünleri - Denizli

Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olan cam üretimi, Denizli Cam Sanayi fabrikasında cama nefesle hayat veren el imalatı ürünler bakımından ülkemizdeki tek merkezdir. Geleneksel olarak İstanbul’da üretilen el yapımı cam ev eşyaları özellikle 1990’lı yıllardan itibaren Denizli’ye kaydırılmıştır.El üretiminde; çeşm-i bülbül, nazarlık, özel taleplere göre üretilen kristal, cam çubuk, Beykoz Stili ürünler olmak üzere yaklaşık 25 çeşidi bulmaktadır. Fırından çıkarılan sıvı cam pipo denilen çelik çubuklarla üfleme yöntemiyle çeşitli kalıplara alınarak, her ustanın bilgi-beceri ve emek düzeyi farklı olarak kendine özel, sanatı ve estetiği barındıran emek yoğun olarak cama şekil verilerek üretilen ürünlerdir. El üretimi cam ürünler Denizli merkezde olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerindeki mağazalarda satılmaktadır.
Görüntülenme Sayısı : 6462    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2017 Perşembe