­ TUZ LAMBA | Kültür Portalı

Tuz Lamba - Çankırı

Tuz Lambaları kaya tuzunun benzersiz doğal biçimi ve kristal yapısını elde etmek için dikkatli bir şekilde oyulur içine konulan lambanın yakılmasıyla ısınan tuz negatif iyon yayar. Kristal Kaya Tuzu Lambalarının ürettiği eksi iyonların ortamın hava kalitesini arttırdığı ve nefes almayı rahatlattığı tespit edilmiştir. Serin oldukları zaman bile yararlı etkileri bulunan lambalar yandıklarında ürettikleri az miktardaki ısı ile fazla miktarda iyonu içine çeker. Piyasadaki birçok iyonlaştırıcı makineye göre kristal tuz lambaları hava kalitesini arttırmak için doğal, güzel ve daha az masraflı, bakım gerektirmeyen bir alternatiftir. Kristal kaya tuzu işlenerek şekil verilme ile iyonlaştırma etkisi bakımından herhangi bir azalma ve değişime uğramaz. Tuz Lambasından yayılan ışık tüm vücut fonksiyonlarımıza olumlu etki yapar. Özellikle kan dolaşımı, bağışıklık ve hazım sistemi, hareket, yaşlılık, ruh sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğu tespit edilmiştir. Özellikle stresli durumlarda tuz lambasının yaydığı eksi iyonlardan faydalanabilirsiniz. * Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2011), Çankırı Tanıtım Broşürü
Hediyelik Eşya
Görüntülenme Sayısı : 7543    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2017 Çarşamba